الرئيسيةاخبار الرياضهСтойчо Стоилов пред ТОПСПОРТ: Темата с “тирето” се изтърка، клуб като ЦСКА се управлява многт по
اخبار الرياضه

Стойчо Стоилов пред ТОПСПОРТ: Темата с “тирето” се изтърка، клуб като ЦСКА се управлява многт по

Стойчо Стоилов пред ТОПСПОРТ: Темата с “тирето” се изтърка، клуб като ЦСКА се управлява многт по

ТОПСПОРТпубликува втората част от обширното ни интервю с главния минеджър на лСКот () () () ). Вчера видяхте първата. Стоилов، който говори пред медиите много рядко، отдели половин час за зрителите и читателите на нашия сайт и търпеливо отговори на всичките въпроси، зададени му от нас. Интервюто може да видите и в прикаченото видео.

Вие и Левски сте недоволни от телевизионните права. ори заявихте в сайта си، че сте готови да играете в по-долно ниво на футбола ни، ако не се чуя ().

– Това си е решение на собственика. ормално е ЦСКА и Левски да искат повече، защото ние имаме най-много фенове. Какво ще стане، това не е в моята компетентност.

И с Венцеслав Стефанов имаше спор.

– енци Стефанов си го знаем всички. Той всяка година има различно мнение по въпросите. Много си мени мнението (смее се). Така че няма какво да го коментирам него. Плюс това не съм на позицията му، той е президент на клуб.

Направи впечатление، че през последния сезон нямаше престрелки по оста ЦСКА – Лудогорец. Какво се промени، за да са нормални отношенията ви с отбора от Разград؟ Което е правилно за мен …

– По-миналия сезон бяхме на ръба да станем шампиони. Сещате се какво стана в последните кръгове. Ботев играха лежерно срещу Разград в Пловдив، докато на “Армията” трудно ги пречупихме в последня. огато има напрежение и борба до последно … ази година изостанахме много бързо след лошия старт. Какви престрелки да има؟ ямаше напрежение по тази ос.

Да разбирам، че е заслужена деветата поредна титла на Лудогорец؟

– Не знам дали е заслужена. мам една статистика – от близо две години ние нямаме загуба от тях ، а два пъти ги отстранихме за Ку ().

Как се справиха съдиите през изминалия сезон؟

– Какво да ви кажа، вече свикнах. рвите две години бях много емоционален след всеки мач، защото виждах، че имаше умишлени порязви С гол от засада ни победиха Разград. Тази година може би бяха по-малко тези неща. во все пак، имаше един възлов мач с Локо (Пловдив) през ноември، който го загубихме след очевад очевад очева ямаше да го има това напрежение от миналата седмица، ако Локо (Пловдив) имаха малко по-дълга па-дълга.

Какво се случи в ложите на “Лаута”؟ Крушарски и Цветков казват، че сте ги наричали “селяни”.

– На стадиона нямаше хора، 20 – 30 човека бяхме заради коронавируса. црез целия мач г-н Крушарски и г-н Чавдар Цветков не спряха да обиждат нашите играчи ، че и техн. Съдиите също. Тяхното поведение беше много гаменско и си позволих след мача да им кажа тези думи ، които (*****************************************************) минути преди това им каза старши треньорът им، техният треньор. огато показаха пети жълт картон، той се обърна към ложите и каза тези думи. Аз просто ги повторих. Но аз не съм имал адресна регистрация на самите господа. хмах предвид черти от характера им. Защото те се държаха недопустимо за позицията، която заемат.

Има голяма еуфория сред феновете на Левски، че о е в първия кръг ще има мач ЦСКА срКщ **ЦКК () . За вас по-специален ли е този двубой؟

– Не. Това е един новак от Втора лига. Рутинен мач، който мисля، че ще спечелим с разлика. Ние сме много по-добрият отбор. Не виждам никакви притеснения. كل ما عليك فعله هو الحصول على ли публика на този мач ، какво се реши заради пандемията. Футболът е заради публиката и би трябвало да има фенове на мача. Това излиза извън спорта. ма други неща، много по-важни за хората и здравето. Ако преценят، че е безопасно за феновете … Пуснаха се дискотеките. Не мисля، че стадионът، който е открито пространство، е по-застрашаващ от затворените пространства. По-опасно е вътре، защото вирусът се предава по въздушно-капков път.

Снимка 488377

:зточник:topsport.bg

Дори новият собственик на Левски Наско Сираков приема този ЦСКА за наследник на фалиралия. фо феновете на “сините” не спират да говорят за “тирета” и АД-та. След мача с Локо силно впечатление ми направи една снимка – деца ، фенове на ЦСКА ، плачат заради изпа. Не е ли това в основата на футбола – любовта на феновете към отбора им، към играта؟ ези деца не ги вълнуваха “тирета” и АД-та …

– ази тема вече четири години се коментира. оста се поизтърка. ъ българския футбол е имало много такива случаи، където се сменяват търговски дружества. ،евски، може би и те са на път. Не знам каква е ситуацията при тях ، искам и се надявам да не им се случва това нещо ، през което пе ащото и те имат много фенове и това е е голяма болка за тях. Но، като се върнем назад в историята – и Берое мисля، че са с лиценза на Олимпик، Локо (Пловдив) са с лиценза на Левски (Кюстендил)، Пирин (Благоевград) … Има доста отбори، но в момента са се концентрирали единствено и само към ЦСКА.

Периодично се появяват информации، че Гриша Ганчев обмисля да си тръгне от ЦСКА. Вие сте близък до него човек. ***якога казвал ли ви е нещо такова؟

– ред мен никога не е споменавал такова нещо. Той си е собственик. ой може да прецени по всяко време кое е най-добро за него и за клуба.

Какво значи ЦСКА за него и съжалява ли، че не дойде начело на клуба по-рано؟ вмаше вариант още в края на миналия век، когато президент за кратко беше Любослав Пенев.

– Да، имало е такъв вариант، доколкото знам. Аз тогава бях играч в чужбина. Имало е такива разговори. Той си е цесекар. секи иска да помогне на клуба، на който е симпатизант. ойде моментът и той прави много неща، за да се стабилизира този клуб. Не са тези резултати، които искаме – и ние، и публиката، но се надявам с по-голяма упоритост да сгон с сг ()

Той винаги е бил привърженик на ЦСКА، а аз винаги съм искал да ви питам за нещо ниено което личнето личнето личнето личнето личнее Прибирам се вкъщи преди много години ، включвам телевизора – 5итекс 5 ، 0СКА 0 ، и това в края на първ. Не ви ли каза Ганчев на почивката: “Момчета، стига толкова، стига сте вкарвали повече!”.

.

– Той винаги гледаше мачовете там от една кабинка. Той викаше второто полувреме от кабинката، не спираше. Футболът и спортът е такъв، че когато си под адреналин … В спорта няма милост.

Христо Стоичков، легенда на ЦСКА и съсобственик на клуба، акционер. След финала с Локо каза، че всички в отбора сте، цитирам “бедствие”. ***ашият коментар за тези му думи؟

– Това не е нормално за мен. Ако излезе с имена، да каже …

Това му бяха думите – “всички в ЦСКА са бедствие”.

– да де، ОК. Нека да кажа кой. Аз имам много да кажа по тази тема.

Той държи ли връзка с другите собственици на ЦСКА؟ Или с хора от ръководството.

– Лично с мен не държи، за другите не знам. оже и да поддържа، но лично с мен – не.

Колко по-трудно се управлява клуб като ЦСКА в сравнение с Литекс؟ Сигурно всички усещате разликата.

– За мен не е нещо ново، защото съм минал през ЦСКА. ،наете، 3-4 години бях тук като играч и знам доста за отбора. Но определено е много по-трудно да се управлява клуб като ЦСКА. ма много голям обществен интерес، хората се интересуват живо. Те са критична маса، което е нормално. ова спомага، за да израства клубът. Ние сме благодарни на феновете، когато критикуват. Разбира се، стига тази критика да бъде градивна. огава винаги може да се оправим и да вървим напред، заедно، за общото благо. но не мога да приема оплюване на личностна основа، обиди. нова не помага на нашия клуб، само може да навреди.

Имахте пререкания и с Николай Бодуров. Какво е истината за неговите последни месеци в ЦСКА، които доведоха до напускането му؟

– Това беше една от причините да направя тази среща с феновете тук преди година и да се изясним. ова си беше решение на Люпко Петрович и на собственика на отбора. Предпоследната тренировка преди мача със Заря беше на стадион “Васил Левски”. Господин Ганчев говори на терена، обсъждани бяха и премии. Аз бях по-настрани. Но видях и чух какво се случи с Бодуров. ова беше във вторник، а мачът беше в четвъртък. Бодуров си пътуваше почти всеки ден от София до Благоевград и обратно. йой може би не го усеща، но все пак е на футболна възраст. Не е толкова в кондиция и това му оказваше много голямо влияние. Аз преди години، на 20 бях، когато го пътувах това разстояние София – Благоевград и ми оказа влияние. ова може би е едно от нещата، което ми попречи да се наложа в ЦСКА като футболист. И Любо Пенев беше говорил с него по тази тема، после аз говорих с него по тази тема. Това беше още по време на предишното първенство. През юли вече нещата ескалираха. Имахме много важен мач. скахме да отстраним Зоря، за да маже да напълним стадион “Васил Левски” за следващия мач с пспанео Е пспаньол Г-н Ганчев помоли Бодуров във вторник вечер да не пътува към Благоевград ، да остане ، защото р мащото р меъ Да си отпочине и да бъде готов на 100 ٪. ой каза، че имал много по-важна работа. От тази، която има в клуба и му се плаща за нея. Това беше цялата случка.

Как да завършим това интервю؟ скате ли да направите призив към фенове، към съперници или ръководители на футбола ни؟

– Единственото нещо، което пожелавам на всички، това е да бъдат здрави. секи един футболист в “А” група да има възможно най-малко контузии. акто и тези в “Б” група، разбира се. Това мога да пожелая. И да се опазят от коронавируса.

И да има феърплей на терена؟

– -ай-вече това. От четири години апелираме за това. Но явно не е така …

Спортни новини / БГ Футбол / ЦСКА / Стойчо Стоилов пред ТОПСПОРТ: Темата с “тирето” се изтърка، клуб като ЦСКА се упра се упра се упр.

قراءة المزيد

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *